Manege / Ruiterschool W-Stables

Volgende ponydag

28/02/2020

 

w-stables vzw
polderstraat 75
2990 wuustwezel

info#w-stables.be

Belfius

Iban BE98068894191493

Ponykamp augustus 2019

Zondag 4 augustus

 

Van een vliegende start gesproken... We starten de eerste dag van ons tweede ponykamp 2019 aan een hoog tempo.
Na een korte kennismaking werden de paarden van stal gehaald en opgezadeld. Dankzij de stralende zon konden de gewilligen tussen het rijden door een duik nemen in het zwembad.

In de namiddag werden de definitieve groepen verdeeld; spannend!! Aan de tevreden gezichten te zien en het gegiechel te horen lijkt het erop dat alle kids tevreden zijn met hun groep en leiding.
Voor de nieuwsgierige ouders staan de groepsfoto's reeds online. Om de dag in schoonheid af te sluiten en aan de groepssfeer te werken sloten we af met 'Binnen de minuut'. Alle groepen strijden voor de eerste plaats tot het zonnetje ondergaat en onze jongste deelnemers op bed gaan.

Dankzij onze fantastische kookouders konden de kinderen genieten van heerlijke roemsoezen met aardbeien van 't veld. Als avondmaal stond er (spinazie)puree met kippenburgers op het menu.

Morgenvroeg worden de berichtjes van het gastenboek voor de eerste keer voorgelezen. Altijd leuk om een berichtje te sturen/krijgen!

 

Maandag 5 augustus

Na een rustige eerste nacht ontwaken de kampkids later dan normaal de eerste ochtend. Pas om 7u komen de eerste bengels hun bedje uit.
Een uurtje later besluit de leiding dat het tijd is om aan een nieuwe dag te beginnen en wordt iedereen gewekt.
Na een gesmaakt ontbijt en een pittige ochtendgym kunnen we dan weer gaan paardrijden. In de voormiddag rijden alle ruiters voor het eerst in hun eigen groep en deze lijken allemaal heel fijn te werken, yes!
Dankzij het lekkere weertje kunnen de gewilligen ook weer genieten van het zwembad en dat doen ze talrijk.
Na een heerlijke kom verse tomatensoep met balletjes hebben we een leuke verassing voor de deelnemers. We trekken er in de namiddag op uit met alle ruiters en een 30 tal paarden en pony's. Onze halfgevorderde ruiters mogen de leiding laten zweten, zij vertrekken voor een wandeling afgewisseld met drafstukken van 2 uur richting het pannenhûske. Daar aangekomen wachten de andere ruiters ons op in de mooie speeltuin. De jongste deelnemers mogen een wandeling maken in de Oude Buisse Heide. Nadat alle paarden ook van een pauze genoten hebben nemen de gevorderde ruiters de paarden over om in een verhoogd tempo terug te keren richting manege, waar onze helden reeds gezorgd hebben voor macaroni met hesp en kaas. Er werd nogal gegeten na deze pittige dag.
Ook vanavond staan er leuke avondactiviteiten op het programma. Voor onze jongere deelnemers staat er een modeshow op het programma, deze zorgden voor prachtige paarden. Onze oudere deelnemers hadden nog energie over voor een gezellige karaoké.
Het was een geslaagde dag, tot morgen!

P.s. Op vraag van enkele nieuwsgierige mama's & papa's hebben we de foto's groter op de website geplaatst.


Dinsdag 6 augustus

De leiding staat opnieuw paraat om 6u om de vroege vogels te ontvangen. Gezien de eerste ruiters zich pas om 7,30u naar beneden begeven had de leiding ook nog wel even verder kunnen slapen... :)
Om de dag stevig te beginnen staat er vandaag naast het reguliere ontbijt van cornflakes en boterhammen met beleg ook spek op het menu.
Na de ochtendgym hebben we alweer goed nieuws voor de ruiters. In de voormiddag starten we met een keuzeles. Dit wil zeggen dat de ruiters zelf mogen kiezen wat ze graag willen doen met de paarden. We moeten meegeven, ze waren creatief. Er werd gekozen voor stoelendans, estafette, wisselles met de kleine pony's, wissel-springles, vlaggeroof, les op de GROTE paarden,...
Na het gesmos met de smoskes kregen de kinderen een vrij uurtje. Sommige groepen gingen meteen aan de slag voor hun show, anderen kozen opnieuw voor een duik in het zwembad, paarden wassen of poetsen, vrij spelen of gewoon even lekker chillen.
Na de 4-uurtjes was het dan weer tijd voor het serieuzere werk: alle ruiters gaan met hun leiding en de pony's trainen voor de slotshow van vrijdag.
Opnieuw kregen we een smakelijk bordje als avondmaal: aardappelblokjes met kippenschnitzel, appelmoes en rauwkost.
Om de kids vanavond tijdig tot rust te laten komen kozen we voor een filmavond. De film werd niet zomaar gekozen, misschien heeft deze wel iets te maken met onze grote show van vrijdag!?
Wij kruipen vandaag lekker vroeg onder de wol, slaapwel iedereen.

Woensdag 7 augustus

Gisteren was het onze vaste kampgangers niet ontgaan dat er geen Vlaamse kermis op het progromma stond. Wanneer de luchtkussens één dag later arriveerden waren de kids dan ook extra enthousiast om eraan te beginnen. Naast onze eigen leuke spelletjes was er de mogelijkheid om het zweefspel te spelen, wedstrijdje te houden op de touwladders, te scoren op de mega-darts of in de goal, de reflexen te testen op het kikkerspel en de vallende stokken. Bij een kermis hoort natuurlijk lekker (en iets minder gezond) eten. Als 4-uurtje werd er schepijs voorzien en 's avonds werd het fritkot geopent waar iedereen naar hartelust kon afhalen.
Naast deze gezellige namiddag werd er natuurlijk ook 1 keer paardgereden.
Deze leuke dag wordt nog leuker wanneer de bus de manege binnenrijdt. Vandaag is het bosspel voor iedereen. De eerste groep vertrekt tijdig richting het Fort van Stabroek zodat ze tijdig klaar zijn met hun avondspel voor het donker wordt. Wanner de tweede groep durvers vertrekt richting Stabroek begint het al te schemeren. Ook zij mogen genieten van de prachtige locatie, maar moeten wel rekening houden met enkele griezeleffecten tijdens hun tocht.
Morgen gaan we het tempo nog opvoeren zodat we vrijdag het beste van onszelf kunnen geven.

Donderdag 8 augsustus

Na een leuke, maar pittige dag besluiten we de ruiters vandaag wat langer in bed te laten liggen. Wanneer alle slaapkopjes uit hun bed geraakt zijn start de dag naar goede gewoonte met een goed ontbijt; gebakken boterhammen, hmm!
Na het ontbijt en de ochtendgym gaat iedereen kei hard aan het werk. Alle groepen doen er alles aan om hun shows tot pareltjes te maken. Ik mag niets verklappen, maar WAUW het wordt echt héél knap.
Na de voormiddag geknutsel en paardrijden is het in de namiddag tijd voor de generale repetitie. Alle ruiters zijn heel opgewonden en hebben er echt zin in. De planning is afgewerkt en de definitieve paarden voor de show zijn gekozen. Jammer genoeg gebeurd er een ongelukje bij het opstappen van de ruiters van de eerste groepen. Omdat we het zekere voor het onzekere wilden nemen werd de ambulance opgebeld. Gelukkig kregen we al snel een berichtje vanuit het ziekenhuis dat buiten wat kneuzingen alle oké is, de opluchting is groot bij iedereen op de manege.
Daar we wat vertraging hebben opgelopen besluiten we met de leiding om de generale repetitie te annuleren, zodat de ruiters tijdig kunnen douchen en hun mooiste outfit kunnen aantrekken want het is tijd voor een feestje na een leuke week (en het goede nieuws)!!!
Rond 00,00u gaan de laatste kampgangers richting de tenten. De leiding werkt nog enkele uren gedreven door. Jullie mogen je dus echt aan een fantastische show verwachten.
Ow ja, vandaag hebben de kids ook wat te eten gekregen hoor. Het menu van vandaag:
-Ontbijt: gebakken boterhammen
-Middagmaal: roerei
-4-uurtje: vers gebakken cake (Danku Laila, ze was kei lekker)
-Avond: Pasta

Morgen is het alweer de laatste dag. Vanaf 17u (niet eerder) worden de poorten geopent en is iedereen van harte welkom om mee te genieten met ons. Om 18u starten de ruiters dan met de show. Deze show zal ongeveer om 20,30u ten einde zijn. Mogen wij vragen om tot deze tijd aanwezig te zijn, er volgt nog een diploma-uitreiking.
P.s. Na vorig ponykamp hebben we ontzettend veel warme mailtjes mogen ontvangen. Als er ook dit jaar deelnemers, ouders,... nog een berichtje willen laten is dat heel leuk wanneer jullie dit op ons gastenboek of op de facebookpagina doen, zo kunnen alle fantastische mensen die ervoor gezorgd hebben dat jullie (kinderen) een prachtige tijd gehad hebben meegenieten.

Alvast bedankt; wij hebben er weer van genoten.